Wanneer er klanten op een beurs langskwamen en een order wilden inleggen, moest dat tot op heden met een papieren formulier. Vervolgens werden deze formulieren handmatig in het systeem geklopt.
Vanaf nu is dit niet meer nodig: met behulp van PowerApps heb ik een app ontwikkeld waarmee Sales direct op de beurs een order kan schrijven, inclusief: aanmaken van nieuwe klanten, berekende korting, totaal aantal KG's en handtekening!
Het oude Supply Chain Report - ontwikkeld in excel - kost te veel tijd om te verversen. Dit report heb ik ontleed, en door middel van het stellen van de juiste vragen heb ik hiervoor een Power BI Report ontwikkeld. De benodigde data wordt automatisch ontsloten vanuit verschillende bronnen dmv DataFlows en wordt
Om de vraag te kunnen beantwoorden, of mannen en vrouwen in vergelijkbare functies, ook vergelijkbaar worden beloond, heb ik hiervoor een infographic ontwikkeld. Hierin komen verschillende aspecten aan het licht (geslacht, ervaring, leeftijd, periode in dienst etc.)
Omdat twee keer dezelfde (handmatige) klus uitvoeren zonde van je tijd en foutgevoelig is:
een in Python ontwikkelde volautomatische XML Parser die dagelijks een file (met 4mio rows) binnenhaalt, vertaalt van XML naar een tabel en naar de database wegschrijft. Tussentijds worden ook de juiste procedures in de database gestart, allemaal vanuit Python. Geen handmatig werk meer!
Omdat ik graag wilde weten welke Natura 2000 gebieden in Nederland liggen en in kaart wilde brengen welke van onze klanten in en om zo'n gebied liggen, heb ik een interactieve kaart in Tableau ontwikkeld. Hiervoor heb ik in Alteryx geografische shapes van de N2000-gebieden uitgebreid met een straal van 2 en 4 kilometer en alle postcodegebieden van Nederland met die shapes gematcht.
Door middel van deze kaart weten we nu per (sub-)sector hoeveel klanten, koeien en varkens er in deze gebieden zijn (met bijbehorend obligo) en weten we wat de mogelijke impact is bij nieuwe grensoverschrijdende maatregelen.
Van onze externe taxateurs dienen we minimaal jaarlijks te controleren of ze voldoen aan een bepaalde registratie. Dit is een handmatige en een behoorlijk tijdrovende klus. Door middel van deze Python Webscraper, kunnen we jaarlijks, per kwartaal, of zelfs (als je dat zou willen) dagelijks deze informatie up-to-date binnen halen, en vervolgacties ondernemen.
We hebben behoorlijk veel agrarische (grond-)transacties. Per transactie heb ik kunnen bepalen om wat voor type grond het gaat en inzichtelijk gemaakt welke grondprijzen er per regio betaald worden.
Aan de hand van coördinaten van verkooppunten in winkelgebieden heb ik berekend of het winkelgebied is gegroeid of gekrompen, en hoe de winkeldichtheid zich heeft ontwikkeld. Door een visualisatie met verschillende 'layers' over elkaar heen in Tableau zijn alle winkelgebieden van Nederland - van Heerlen tot Den Helder en van Goes tot Delfzijl - over verschillende jaren met elkaar te vergelijken.
Python + Alteryx + Tableau
Welke taxatierapporten laten afwijkingen zien op +/- 15 onderwerpen? Kun je een datamodel ontwikkelen zodat we datagestuurd kunnen controleren, in plaats van via een steekproef? Kun je hier ook een bijpassend dashboard voor bouwen, wat per medewerker aangeeft wat zijn controlevoorraad is?
Hell of a job, maar kun je onze verschillende databronnen centraliseren en structureren? Tuurlijk! Dan zorg ik er ook meteen voor dat je gemaild wordt als alles ververst is.
Welke klanten lopen er weg? Wat is hiervan de totale waarde? Welke trend zien we hierin? Wat is het 'profiel' van de klant? Waar zien we de mogelijkheid om te groeien? Wat zijn onze nieuwe klanten? En misschien wel het belangrijkst: over hoeveel kopjes koffie hebben we het?
Hoe is de performance van de Webshop? Wat is het profiel van 'de klant'? Kun je een profiel van de klanten schetsen waar we de omzet van kunnen verhogen? Hoe staat het met de gemiddelde orderwaarde? En de unieke klantwaarde? Hoeveel unieke klanten bestellen er, en wat wordt er het liefst besteld? Kun je dit uitsplitsen per productgroep? Wat is de waarde van de verloren en de gewonnen klanten?
Voor verschillende waardevolle momenten in de Customer Lifecycle heb ik geautomatiseerde acties opgezet. Wanneer bijvoorbeeld een koffieautomaat is geïnstalleerd (=afgeronde job in systeem), maken we een taak aan voor Customer Relations om na X dagen de klant te bellen.
Hierbij is o.a. rekening gehouden met de afmeldcode: wanneer een installatie niet geheel vlekkeloos is verlopen, of wanneer de installatie nog niet geheel is afgerond, geven we dat aan in de taak zodat de CR-medewerker alle input bij de hand heeft en toon van het gesprek daarop kan aanpassen.
Omdat de wensen van de business nog wel eens wijzigen, en om de mogelijkheid te bieden om de workload tijdelijk te verlagen, heb ik rekening gehouden met eenvoudig aan te passen flexibele Business Rules.
Wat is het beste moment om een Lead aan te maken? Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel, maar ook niet te weinig contact opneemt? All about Leads!
Welke contracten mogen er worden geindexeerd? Wat zijn hierin de uitzonderingen? Kun je hier een standaard proces van maken? Zodat we dit met één druk op de knop kunnen uitvoeren?